Aktiviteter og severdigheter i området

Sanking

Buerskogen

Sopp & Bær
Skogen rundt campingen er stor og frodig, og en populær aktivitet er sopp- og bærsanking. Vi har funnet både steinsopp, skrubb, kremle og kantarell i området. På sensommeren modnes blåbæra, og den er det rikelig av i Buerskogen på gode år! Når den er overmoden, og bladverket begynner å visne begynner tyttebæra å bli klar for innhøsting. Du kan med andre ord kombinere ferie og matauk hvis du vil.

Fiske & friluftsliv
Når det gjelder turer i skog og mark så har Den norske turistforening flere oppmerkede løyper over hele landet, både korte og lengre turer.

Hvis du liker å fiske er Ørsjøen rik på fisk, men Haldenvassdraget er stort, så hvis du har lyst å utforske andre fiskevann i området finnes det mer informasjon her Informasjon om hvor man får tak i fiskekort til Ørsjøen finner du her.

Halden

Fredriksten Festning
De mest populære turistmål i Halden er Fredrikstetn festning og Rød Herregård som begge arrangerer guidede turer på sommeren.

På festningen blir det også arrangert historisk lysspill som er et flott skue og lærerikt for både store og små.
Les mer om det her.

Det er også et realtivt stort Am-Car-miljø i Halden, så det er mye snadder å beskue med gjevne mellomrom i Halden på sommeren.

For mer inspirasjon til hva du kan gjøre i Halden, sjekk ut www.visithalden.com

Sarpsborg

Inspiria sience center
I Sarpsborg, nærmere bestemt Grålum finner du Inspiria sience center - et must å besøke hvis du har barn i skolealder. Gjennom ulike aktiviteter og opplevelser får du sjansen til å lære fysikkens lover og vitenskap på en veldig morsom måte. Dette er en opplevelse for vitebegjærlige i alle aldre! Anbefales på det varmeste.

Superland
Er det dårlig vær i ferien - ikke fortvil! Superland i Sarpsborg er et stort badeland designet til å gi hele familien den beste opplevelsen.

Eventyrfabrikken
Eventyrfabrikken er et lekeland hvor de minste kan boltre seg i jungelen av ballrom og sklier - alt innendørs!

Fredrikstad

Gamlebyen
En av Norges mest besøkte attraksjoner er Gamlebyen i Fredrikstad - den er også flittig besøkt av lokalbefolkning såvel som folk fra nabobyene. Man kan spise på en av de hyggelige spisestedene, eller oppleve glasskunst bli til med fleretusen år gamle teknikker i Glasshytta

Dals Ed

Lite handelssentrum med flere Secondhand-butikker og spisesteder. Som campingvogneier må jeg trekke frem Karlsson - de har alt fra godt verktøy, til hundeutstyr og en mengde pynteting for alle smaker m.m.

Av opplevelser på Ed kan det kansje friste noen å ta en tur til Elgparken?

Gøteborg

Universum
Jeg kan ikke lage en side med opplevelser uten å ta med Universum i Gøteborg. Universum er et stort vitenskapssenter hvor det er lagt vekt på læring gjennom aktivitet,og det er spennende og morsomt for hele familien. Her er det mye for pengene, og man kan bruke en hel dag på å gå rundt å aktivisere seg på de ulike seksjonene i huset. Her kan du besøke Reptiliaret og kanskje få ta på en slange, eller utforske ny teknologi på The Hub.

Liseberg
For de som elsker fornøyelsesparker er Liseberg stedet! Her kan du kjøpe dagspass og velge mellom nesten 40 ulike attraksjoner. I tillegg har parken flere restauranter, kafeer, kiosker og suvernirbutikker - alt for enhver smak.


Trenger du mer inspirasjon til hva som fins av tilbud på aktiviteter eller spisesteder nært og fjernt, sjekk ut Visit-sidene:

Miamor Design 2022